Toimitustavat

Toimitusten ja niihin liittyvien palveluiden tarkat hinnat löytyvät tilausta tehdessä toimitustapa-välilehdestä. Toimitamme päivittäin Suomen ja Kiinan varastoistamme satoja lähetyksiä maailmalle. Kehitämme jatkuvasti tuotevalikoimaamme, jotta sinä löydät meiltä tarvitsemasi. Kiinan varaston valikoima on laaja ja toimituksiin panostetaan huolella. Suomeen tulevat paketit tulevat pääsääntöisesti kotiin tai noutopisteeseen Postin kuljettamana. 

Tilaukset pyritään lähettämään tilauspäivänä tai seuraavan kahden arkipäivän aikana. Toimitusaika on yleisesti noin 7-20 arkipäivää. Harvoissa tapauksissa toimitus saattaa venyä yli kolmeen viikkoon, mutta tavallisesti paketit saapuvat perille Suomeen noin kahden viikon sisällä.

Verkkokaupassamme myytävien tuotteiden laatu tarkastetaan, jonka avulla pyrimme varmistamaan sen, että asiakkaamme saavat aina ensiluokkaisia tuotteita. Mikäli tuotteissa sattuisi kuitenkin olemaan jotain huomautettavaa, auttaa suomenkielinen asiakaspalvelumme taatusti joka asiassa.

Huomioithan

  • Posti säilyttää lähetyksiä 7 päivän ajan. Pakettiautomaattilähetykset ovat noudettavissa viikon.
  • Postin palvelunumero yksityisille 0200 71000 (pvm, mpm).
  • Postin perille toimitettavissa lähetyksissä, joiden maksutavaksi on valittu postiennakko hyväksytään seuraavat maksutavat: pankkikortti, Visa Electron-, Visa-, MasterCard-, American Express- ja Diners-luottokortit.
  • Pienissä kirjelähetyksissä ei ole saatavilla Postin tai Matkahuollon seurantaa.

 

Postipaketti ja Postin noutopaketti

Lähetys noudetaan lähimmästä postista. Tilaus on noudettavissa pääsääntöisesti lähettämistä seuraavana työpäivänä klo 16 jälkeen.

Asiakas saa saapumisilmoituksen ilmoitettuun toimitusosoitteeseen seuraavalla jakelukierroksella. Lähetystä säilytetään postissa 7 päivää sen saapumisesta. Noutamattomista paketeista tilauksen summaa ei hyvitetä takaisin asiakkaalle täysimääräisesti vaan summasta pidätetään yritykselle aiheutuneet toimitusmaksut.

 

Matkahuollon noutopaketti

Tilaus toimitetaan arkisin vastaanottajalle lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen.

Matkahuollon paketit voit noutaa yli 1100 noutopaikasta ympäri Suomea (mm. Matkahuolto, K-Marketit, R-kioskit, Tokmannit ja monet muut yritykset).

Maksutapoina Apuraha, laskutus tai leasing, Klarna Tili tai lasku, verkkomaksu tai Visa-, Mastercard- tai American Express -maksukortit netin kautta.

Kirjeposti – Edullinen vaihtoehto pienlähetyksille. Ei mahdollisuutta lähetyksen seurantaan.

Kirjelähetyksen paino enintään 500 g ja hinta enintään 100 euroa.

Verot ja tullaus-info

Tuotteiden tullessa EU:n talousalueen ulkopuolelta niistä pitää monissa tapauksissa maksaa arvolisävero. Tulli perii käytännössä kaikista lähetyksistä EU:n ulkopuolelta tuonti- ja arvonlisäveroa (24%). Enintään 22,00 euron arvoisista yksittäisistä ostoksista ei kuitenkaan tarvitse maksaa veroja.

Kaikki keskusvarastoltamme Kiinasta tilatut tuotteet kulkevat Suomen Tullin kautta. Tuotesivulla on tuotteen hinnan yhteydessä kerrottu, onko tuote verovapaa vai tuleeko tuotteesta maksaa arvonlisävero. Arvonlisäveron voi maksaa kätevästi vaikka kotisohvalta!

Yli 22 € arvoiset tuotteet

Keskusvarastoltamme Kiinasta tilatessa yli 22 euron arvoisista tuotteista tulee maksaa 24% arvonlisävero. Yli 150 euron tuotteisiin voi tulla alv:n lisäksi myös tuontivero. Katso lisää esimerkkejä Tullin sivulta.

Huom! Tuotteen arvoksi ei lasketa postikulujen osuutta. Tuote voi siis olla verovapaa, mikäli sen myyntihinta on esim. 26,95 euroa, jos postikulujen osuus on 5 euroa.

Näet parhaiten tuotesivulta, tuleeko tuotteesta maksaa ALV vai onko se verovapaa. Tämä on mainittu tuotesivulla hinnan vieressä:

34,95 € + ALV = Tuotteesta tulee maksettavaksi 24% arvonlisävero
24,49 € (tuote on verovapaa) = Tuotteesta ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa
9,95 € (sis. 24% alv) = Tuote toimitetaan Suomi-varastolta ja sen hintaan on jo laskettu mukaan arvonlisävero. Asiakkaan ei tarvitse tehdä tullausta. 

Alle 22 € arvoiset tuotteet ovat verovapaita

Alle 22 euron arvoiset tuotteet ja paketit ovat verovapaita (tullimaksuttomia). Tilatessasi verovapaan tuotteen sinun ei tarvitse tehdä tulliselvitystä vaan paketti toimitetaan suoraan lähipostiisi.  

Voit tilata myös useita verovapaita tuotteita

Tilauksessasi voi olla myös useita verovapaita tuotteita. Lähetämme tuotteet erillisinä paketteina postitusteknisistä syistä. Tämä myös säästää asiakkaalta rahaa arvonlisäveron muodossa, kun paketin tuotteiden arvo jää alle 22 euron (+ postikulujen osuus).

 

Kuinka tulliselvitys tehdään?

  1. Lähetyksen saavuttua Suomeen, Tulliin saat Postilta ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta tuotteesta.
  2. Saatuasi tämän saapumisilmoituksen voit tehdä tulliselvityksen kätevästiTullin Nettituonti-palvelussaverkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tulliselvityksen tullipisteessä.
  3. Lähetyksen saavuttua Tulliin sinulla on 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys. Tehtyäsi tulliselvityksen ja maksettuasi arvonlisäveron lähetys toimitetaan lähipostiisi, josta se on noudettavissa saapumisilmoituksella.
Käsittelymaksu yli 22€ arvoisille lähetyksille 31.1.2020 alkaen

Posti ottaa käyttöön käsittelymaksun yli 22 € arvoisille EU-alueen ulkopuolelta toimitettaville lähetyksille. Kiinan keskusvarastoltamme tilatut tuotteet toimitetaan Suomeen yhteistyössä Suomen Postin kanssa. Uusi Postin perimä käsittelymaksu koskee vain yli 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tullausta. Kun lähetyksen arvo on 22 € tai enemmän, on käsittelymaksun suuruus 2,90 € yksittäiseltä lähetykseltä.

Saat ilmoituksen käsittelymaksusta samalla, kun saat saapumisilmoituksen tullausta tarvitsevasta lähetyksestä postitse kotiin. Tee tullaus ja maksa mahdolliset verot ja käsittelymaksu heti tullattavan lähetyksen saapumisilmoituksen saatuasi. 

Lisää Postin käsittelymaksusta sekä maksun suorittamisesta alla olevasta linkistä.

Postin käsittelymaksu